LafargeHolcim plăteşte peste 60 mil. euro pentru a intra pe un alt segment din piaţa materialelor de construcţii. Piaţa materialelor de construcţii este evaluată la aproape 4 mld. euro

15 iul 2019 Autori: Cristina Rosca , Alina-Elena Vasiliu

Gigantul franco-elveţian LafargeHolcim activ pe piaţa materialelor de construcţii - în special pe segmentul cimentului - a preluat de la fondul de investiţii Oresa Ventures grupul Somaco. Tranzacţia, ce urmează a fi supu­să aprobării Consiliului Concurenţei, are o valoare de peste 60 mil. euro, conform surselor din piaţă.

Oficialii LafargeHolcim spun că achiziţia Somaco va permite grupului să îşi consolideze poziţia de piaţa românească a materialelor de construcţii unde gigantul este deja prezent pe segmentele de ciment, agregate şi alte produse pe bază de ciment.

„În eventualitatea obţinerii aprobării din partea autorităţii de concurenţă din România, această achiziţie ar fi primul pas pentru Holcim România în acest sector. Piaţa cimentului şi piaţa materialelor prefabricate din beton sunt distincte, achiziţia Somaco fiind una comple­men­tară faţă de activitatea de bază a companiei. Terme­nul de finalizare va fi determinat după obţinerea aprobă­rilor din partea autorităţii de concurenţă din România“, spun reprezentanţii Holcim în România.

Somaco are în total şase fabrici, la Roman (jud. Neamţ), Adjud (jud. Vrancea), Buzău, Teiuş (jud. Alba), Târgovişte (jud. Dâmboviţa) şi Timişoara. În fabrica din Adjud se produc sisteme de zidărie şi termoizolaţii, iar în celelalte - prefabricate din beton.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.07.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.