Antreprenori locali

Laboratoarele medicale Bioclinica, controlate de Cristinel Gheorghiu din Timişoara, fac afaceri de 146 mil. lei cu peste 90 de puncte de recoltare

25 aug 2019 Autor: Georgiana Mihalache

Laboratoarele medicale Bioclinica, reţeaua înfiinţată de antreprenorul Cristinel Gheorghiu în Timişoara în urmă cu 27 de ani, a raportat afaceri cumulate de 146 mil. lei în 2018, în creştere cu 21% faţă de anul anterior, arată datele publice de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Laboratoarele sunt înregistrate pe mai multe companii la Registrul Comerţului, iar ZF a analizat afacerile cumulate pe şapte firme.

În total, Bioclinica a raportat un profit de 10,8 milioane de lei în 2018, în creştere cu 24% faţă de anul anterior, iar companiile au cumulat 579 de angajaţi.

Bioclinica deţine 13 laboratoare de analize şi peste 90 de puncte de recoltare în peste 25 de judeţe din România, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Acţionarul Laboratoarelor Bioclinica este Cristinel Gheorghiu (61 de ani), care controlează indirect com­pania prin intermediul Bioclinica, unde este acţionar cu 30%. Din acţionariatul Bioclinica mai face parte medicul Hans Jakob Limbach (72 de ani), domiciliat în Germania, care a pus bazele unui grup de laboratoare medicale în Germania - Limbach Gruppe.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.08.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.