Jabbar Kanani, proprietarul Agricover şi al Stalinskaya, cumpără brandurile de ape minerale Lipova şi Carpatina

7 ian 2020 Autor: Mădălina Panaete

Achiziţia a fost realizată de Prodal 94, producător de băuturi, firmă controlată de Jabbar Kanani.

Prodal 94, producătorul unor branduri de băuturi spirtoase precum Stalinskaya (vodcă) şi Wembley (gin), cumpără companiile Lipomin SA şi Carpatina SA. Tranzacţia a primit ok-ul Consiliului Concurenţei. 

Lipomin SA şi Carpatina SA sunt controlate de ACCESSION II Romania Limited, conform ultimelor date de la Registrul Comerţului.

Prodal 94 este o companie controlată de doi oameni de afaceri de origine iraniană, Jabbar Kanani şi Bagher Karimzadeh, conform datelor de pe platforma de analiză confidas.ro. Jabbar Kanani este şi proprietarul Agricover, un jucător important de pe piaţa cerealelor. Prodal 94 are o fabrică de băuturi spirtoase în Bucureşti. Prodal 94 a avut în 2018 o cifră de afaceri de 62 mil. lei, în creştere cu 25% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. 

Companiile Lipomin şi Carpatina comercializează apă minerală plată şi apă minerală carbogazoasă sub bran­durile Lipova şi Carpatina. Lipova şi Carpatina concurează pe piaţa apelor minerale naturale cu branduri precum Borsec, AQUA Carpatica, Dorna, Zizin şi Tuşnad. Datele analizate de compania de cercetare de piaţă Market Vector arată că românii consumă anual în medie 87 de litri de ape minerale, sub media Uniunii Europene de 117 litri.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.01.2020

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.