Isărescu: Războiul între bănci şi clienţi nu foloseşte nimănui. Lipsesc încrederea şi o atmosferă mai caldă de ambele părţi

19 nov 2019 Autor: Mircea Nica

Războiul între bănci şi clienţi nu foloseşte nimănui, iar pentru a transforma creditarea într-un motor de creştere a economiei, ne lipseşte încrederea, a spus Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, în cadrul unui eveniment organizat de Centrul de soluţionare alternativă a litigiilor în domeniul bancar (CSALB).

„Războiul între bănci şi clienţi nu foloseşte nimănui. Nici abuzul cu care ne-am obişnuit în ultima vreme. Ce ne lipseşte să facem din credit o alternativă a creşterii economiei, după ce s-a stimulat extensiv pe cale fiscală? Ne lipsesc exact încrederea, o atmosferă mai caldă de ambele părţi, un cadru legislativ stabil.“ Băncile au resurse pentru a stimula creditarea, însă din cauza persistenţei lipsei de încredere între debitori şi creditori finanţările nu ajung la clienţi. „Solvabilitatea şi lichiditatea au ajuns la un nivel record în sistemul bancar“. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.11.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.