Ioan Niculae discută vânzarea unor active din grupul InterAgro

19 feb 2017 Autor: Cristina Roşca

Antreprenorul Ioan Niculae, considerat unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din România, negociază vânzarea unor active din cadrul grupului Inter­Agro pe care îl controlează, potrivit surselor ZF.

Omul de afaceri discută cu fon­duri de investiţii din Indo­nezia şi Orientul Mij­lociu pentru unele active. De altele, cum este cazul unor com­binate chimice, s-au arătat interesate şi companii locale din industria ener­getică, spun sursele din piaţă.

Vânzarea unor active vine în con­textul în care grupul InterAgro trece printr-o perioadă di­fi­cilă, mai multe din­tre companiile din grup intrând în in­solvenţă.

InterAgro SA şi InterAgro SRL, per­lele coroanei impe­riului lui Niculae, au fost două dintre cele mai mari insolvenţe ale anului trecut.

Cele două mai aveau în 2015 (ultimul an pentru care există date publice) afaceri cumulate de 650 mil. lei (150 mil. euro) şi dato­rii totale de 2,5 mld. lei. În anul ante­rior, adică în 2014, cele două aveau un business cumulat de 3,3 mld. lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.02.2017

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.