Investiţi în România!, proiect ZF şi CEC Bank. Ioan Istrate, fondatorul Alpin 57 Lux, se gândeşte să iasă din businessul de îngheţată, unde mai are o participaţie de 17,5%

6 iul 2020 Autor: Alex Ciutacu

Antreprenorul Ioan Istrate, fon­datorul Alpin 57 Lux, ia în calcul pro­babilitatea de a ieşi în totalitate din businessul de îngheţată cu afaceri anuale de peste 113 milioane lei, însă nu a anun­ţat un termen în acest sens, a de­cla­rat Ioan Istrate, fondator şi preşedintele con­siliului de administra­ţie al pro­ducă­to­rului Alpin 57 Lux, în cadrul emi­siunii Investiţi în Ro­mâ­nia!, realizată de ZF în parteneriat cu CEC Bank.

„Probabil voi ieşi. Nu am o dată anu­me când vreau să ies. Rămâne de vă­zut în urma dis­cuţiei cu partenerul meu de busi­ness. Probabil va fi o dis­cu­ţie pe sfâr­şitul anului“, a răspuns antre­pre­norul Ioan Istrate, care a trans­for­mat Alpin 57 Lux într-unul dintre cei mai mari jucători locali de pe piaţa de îngheţată. 

În 2017, grupul letonian Food Union a intrat în acţionariatul pro­du­că­torului de îngheţată din judeţul Alba, ajun­gând astăzi la o participaţie de 82,5%, potrivit platformei de infor­ma­ţii financiare confidas.ro.

Antreprenorul Ioan Istrate in­ves­teş­te alături de familia sa în două pro­iecte rezidenţiale din Alba Iulia, res­pec­tiv Sebeş. El a spus în cadrul emi­siu­nii că primele 180 de aparta­mente din com­plexul pe care îl con­stru­ieşte în Alba Iulia sunt finalizate în proporţie de 70%, în timp ce proiectul rezidenţial din Sebeş este finalizat în proporţie de 80%.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.07.2020

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.