Grupul Telekom taie iar în carne vie: peste 10% dintre angajaţi, aproape 700 de oameni, vor fi concediaţi

18 iul 2019 Autor: Adrian Seceleanu

Grupul Telekom România, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de comunicaţii fixe şi mobile de pe piaţa locală, cu afaceri de peste 900 mil. euro în 2018, are în plan să-şi reducă personalul cu aproape 700 de oameni, reprezentând peste 10% din numărul total de angajaţi, ca parte a unui plan de restructurare care are ca scop simplificarea proceselor şi creşterea eficienţei.

„Telekom România anunţă intenţia de a restructura 692 de poziţii din totalul de 5.831 de angajaţi în prezent la nivelul grupului de companii - 438 de poziţii din cadrul Telekom România Communications, respectiv 254 de poziţii din cadrul Telekom România Mobile Communi­cations“, au anunţat reprezentanţii Telekom.

Decizia de reducere a numărului de oameni vine şi în contextul scăderii veniturilor şi al unui nivel record al pier­derilor şi datoriilor în 2018, conform datelor dis­po­nibile la Finanţe. De asemenea, grupurile OTE şi Deutsche Te­lekom au mandatat banca de investiţii Barclays să găsească un cumpărător fie pentru întregul grup, fie pentru fiecare dintre cele două companii principale care îl formează, conform datelor ZF.

La nivelul întregului an 2018 grupul Telekom a avut venituri de 933 mil. euro, mai mici cu 4%, şi un profit operaţional (EBITDA) de 136 mil. euro, în scădere cu 15%. În trimestrul 4 profitul operaţional a căzut cu 40%, iar marja aproape că a scăzut sub 10%, conform datelor grecilor de la OTE, acţionarul majoritar.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.