Grupul italian Humanitas Net se uită cu atenţie să cumpere reţeaua de sănătate Regina Maria

17 oct 2019 Autori: Cristian Hostiuc , Georgiana Mihalache

Grupul italian Humanitas Net, care deţine nouă spi­ta­le în Italia, se uită cu atenţie la Regina Maria, reţeaua privată de sănătate, scoasă la vânzare de către acţionarul principal, fondul de investiţii Mid Europa Partners, conform unor surse din piaţa de fuziuni şi achiziţii.

Sursele citate menţionează că grupul italian pare să fie cel mai interesat de o tranzacţie şi se apropie cel mai mult de cerinţele financiare şi operaţionale ale Mid Europa. În joc sunt peste 300 mil. euro.

Humanitas.net face parte din grupul Techint şi divizia medicală este controlată de Gianfelice Rocca, un cetăţean italian de 71 de ani, cu origini argentiniene. Humanitas Net deţine nouă spitale în Italia şi a avut 1 mi­lion de pacienţi în 2018, potrivit datelor dintr-un raport al companiei. Humanitas Net are 6.500 de angajaţi, dintre care 2.200 sunt medici, iar în total are 1.900 de paturi în spitale.

Reţeaua Regina Maria a fost scoasă la vânzare în primăvara acestui an, de procesul de vânzare ocupân­du-se banca de insvestiţii Rothschild şi firma de audit şi consultanţă EY. De achiziţia Regina Maria au fost interesate mai multe grupuri de investitori.

Regina Maria a fost fondată de medicul cardiolog Wargha Enayati în 1995 şi a pornit de la un cabinet de cardiologie sub numele Centrul Medical Unirea, într-un apartament la Piaţa Unirii din Capitală.

Medicul Enayati a vândut în 2010 pachetul majoritar de acţiuni fondului de investiţii Advent International, pentru ca în 2015 să iasă com≠plet din acţio≠naria≠tul reţelei, după ce polonezii de la Mid Europa au preluat întregul pachet de acţiuni al Regina. Mid Europa Partners, cel mai mare fond regional, a facut mai multe investiţii în România, începând cu Regina Maria, reţeaua de retail Profi, firma de curierat Urgent Cargus, şi mai deţine şi distri≠buitorul de supli≠mente alimentare Walmark pe piaţa românească. Investiţiile în România depăşesc 800 milioane de euro. Piaţa serviciilor medicale private este estimateă la aproape 1,5 miliarde de euro şi a avut o evoluţie ascendantă de la an la an.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.10.2019

Read this article in English on www.ZFEnglish.com
Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.