Fondul J.C. Flowers se uită după banca deţinută de francezii de la Credit Agricole în România

11 aug 2019 Autor: Cristian Hostiuc

Fondul american de investiţii J.C. Flowers, care deţine First Bank România, se uită la Credit Agricole, situată pe poziţia a 16-a, pentru o nouă achiziţie pe piaţă, după ce a cumpărat Piraeus Bank şi Leumi Bank, conform unor surse de pe piaţa bancară.

J.C. Flowers a intrat în data-room-ul deschis de francezii de la Credit Agricole, cei care deţin banca din România, care deţinea active de 1,9 miliarde lei (400 mil. euro) şi o cotă de piaţă de 0,42% la finalul lui 2018. Fondurile proprii, care înseamnă capitalul social plus rezervele, erau de 179 milioane lei (38 mil. euro).

Credit Agricole este una dintre cele mai mari bănci din Franţa şi un gigant financiar european, cu active de 1.800 mld. euro (tot sistemul bancar românesc deţine active de aproape 100 mld. euro), dar în România au o prezenţă extrem de redusă. De-a lungul anilor ei au mai încercat să vândă banca de la Bucureşti.

J.C. Flowers încearcă să cumpere cât mai multe bănci pe piaţa românească pentru a face o bancă mai mare, care să intre în top 10 şi care ulterior să devină o ţintă de achiziţii pentru un alt investitor.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.08.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.