Fondul de investiţii Rohatyn face 200 mil. lei din pet shopurile Animax şi Maxipet. Moda animalelor de companie a câştigat tot mai mult teren, motiv pentru care s-au deschis tot mai multe magazine de profil

22 sep 2019 Autor: Cristina Roşca

Fondul de investiţii Rohatyn a ajuns la afaceri de 200 mil. lei din pet shopuri, după un avans de 20% în 2018. Investitorul financiar deţine în România reţeaua Animax, cumpărată anul trecut, şi retailerul Maxi Pet pe care-l extinde în regiune.

Ambele companii au postat un plus important al businessului, într-o perioadă în care consumul privat a avansat cu circa 5%. Totuşi, moda animalelor de companie a câştigat tot mai mult teren, motiv pentru care s-au deschis tot mai multe magazine de profil.

În acest context, businessul ambelor firme s-a situat pe un trend ascendent în ultimii cinci ani.

Animax, liderul detaşat al pieţei de profil, are o reţea de 90 de magazine cu care a acoperit principalele oraşe ale ţării, conform site-ului propriu. În ultimii doi ani spre exemplu au fost inagurate 20 de unităţi noi, iar în ultimii cinci ani reţeaua s-a dublat. Businessul a mers în acelaşi ritm cu expansiunea.

Maxi Pet pe de altă parte, care are drept logo un căţel dalmaţian, are doar trei unităţi în România - două în Bucureşti şi una în Iaşi. Aceasta din urmă a fost deschisă pe 1 decembrie 2018.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.09.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.