Finanţe personale. Un IFN din Târgu-Mureş, controlat indirect de bancherul lui Zoltan Teszari, împrumută 2 milioane de euro de la Bursă pe cinci ani

27 ian 2020 Autori: Tibi Oprea , Liviu Popescu

OMRO, una din primele instituţii de microcreditare din Ro­mânia, cunoscută anterior ca Opportunity Microcredit Ro­mânia şi controlată indirect de Bogdan Ciobotaru, ad­mi­nistrator la Digi şi cel care poate fi considerat creier al listării com­paniei, vine la Bursa de la Bucureşti.

Astfel, operatorul pieţei de capital din România a pro­ce­sat astăzi în sistemul de tranzacţionare obligaţiuni de 9,8 mil. lei (2 mil. euro), la o dobândă fixă de 7,5% pe an, ca urmare a unui plasament privat încheiat cu succes şi intermediat de Goldring şi distribuit de BRK Financial Group.

Brokerul menţionează că împreună cu OMRO va începe demersurile pentru listarea obligaţiunilor OMRO25E pe sistemul multilateral de tranzacţionare al Bursei din Bucuresti.

OMRO a vândut 10.000 de obligaţiuni corporative subordonate, nominative, dematerializate, corporative, neconvertibile, negarantate, cu valoarea nominală de 200 de euro, cu scadent?a la 5 ani s?i cu o rată a dobânzii fixă plătibilă semestrial de 7,5% pe an.

OMRO IFN, înfiinţat în anul 2000, este controlat în proporţie de 99% de Danube Capital SRL, companie care are 60% din capitalul social deţinut de Bogdan Ciobotaru, administrator al Digi, creierul din spatele listării Digi şi cel considerat bancherul lui Zoltan Teszari, şi 40% de către Paul Panciu, potrivit datelor de la Confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor din România.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.01.2020

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.