Finanţe personale. Cele mai profitabile investiţii de la Bursă în 2019 sunt din energie: Nuclearelectrica, Petrom şi Romgaz. Nuclearelectrica are o creştere de 86%

5 dec 2019 Autor: Liviu Popescu

Nuclearelectrica, Petrom şi Romgaz, producă­tori de energie ale căror acţiuni intră în structura indicelui BET, sunt cele mai performante investiţii din prima ligă bursieră de la Bucureşti, arată calculele transmise de societatea de brokeraj Prime Transaction la solicitarea ZF.

Astfel Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), opera­torul centralei nucleare de la Cernavodă, se poziţionează pe primul loc în clasamentul celor mai profitabile investiţii din prima ligă bursieră de la începutul anului 2019, cu un randament de 86%.

Petrom (SNP) şi Romgaz (SNG) ocupă următoarele două locuri în clasament, cu randamente de 57%, respectiv 51%, ceea ce înseamnă că cele mai performante trei acţiuni din structura indicelui principal BET sunt ale unor companii care activează în domeniul energiei.

„Această performanţă remarcabilă este determinată de rezultatele financiare excelente, de politica generoasă de dividende precum şi de inversarea anumitor prevederi din celebra Ordonanţă 114/2018. Toţi emitenţii din sector au randamente de peste 50%“, scriu brokerii de la Prime Transaction într-un raport.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.12.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.