Erste AM, cel mai mare administrator de fonduri investiţii din România, are un nou CEO: Horia Braun, economistul-şef al BCR

21 oct 2019 Autor: Liviu Popescu

Dragoş Neacşu, cel care a condus Erste AM, administrator cu 6,7 mld. lei în gestionare, din 2008, se va dedica unor proiecte personale.

Horia Braun, economist-şef al BCR, una dintre cele mai mari instituţii de credit din România, a fost numit pre­şedinte executiv (CEO) al Erste Asset Management, ceea ce înseamnă că Dragoş Neacşu, cel care a condus din 2008 în­coace cel mai mare ad­mi­nistrator de active din România, se retrage din această funcţie, potrivit unui anunţ al BCR.

Astfel, de la 1 noiembrie, atunci când va intra în vigoare schimbarea la şefia administratorului cu active de 6,7 miliarde de lei, Horia Braun nu va mai ocupa funcţia de economist-şef al BCR, iar Dragoş Neacşu se va dedica unor proiecte personale.

„Conducerea Erste Asset Management GmbH l-a numit pe Horia Braun-Erdei în poziţia de preşedinte executiv (CEO) al Erste Asset Management România. Horia Braun (42 de ani) este un profesionist expe­rimentat în managemen­tul investiţiilor, cu o carieră de 20 de ani în industria financiară, din care 10 pe segmentul de administrare a fondurilor, ocupând de-a lungul timpului funcţii de conducere în România şi în Europa Centrală şi de Est“, a transmis BCR.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.10.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.