Engie vrea 15 staţii cu gaz comprimat şi se extinde pe mobilitate electrică

15 iul 2018 Autor: Roxana Petrescu

Engie România, cel mai mare distribuitor local de gaze naturale, a deschis prima staţie cu gaz comprimat, care are şi un încărcător pentru maşinile electrice, la finalul săptămânii trecute în Bucureşti, după o investiţie de circa 0,7 milioane de euro.

Doar partea de avizare a durat un an în contextul în care deşi România este al patrulea producător de gaz la nivel european, abia acum face primii paşi spre mobilitatea bazată pe gaz comprimat.

Între timp, Bulgaria, ţară lipsită de resurse, a depăşit pragul de 100 de staţii cu gaz comprimat.

„Sperăm să ajungem în viitorul apropiat la o reţea de 10-15 staţii de gaz comprimat, dar este destul de dificil de lansat estimări în contextul în care piaţa abia acum se formează. Ne vom extinde în funcţie de flotele care folosesc acest combustibil. Suntem într-o dilemă de tipul oul sau găina“, spune Eric Stab, directorul general al Engie România, o afacere de peste un miliard de euro, cu peste 1,7 milioane de consumatori de gaze.

Mai nou, compania face paşi semnificativi spre diversificarea portofoliului, soluţiile alternative de mobilitate, soluţiile de eficienţă energetică sau furnizarea de energie electrică inclusiv către populaţie devenind interesante.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.07.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.