Conferinţa ZF „România 100 de ani de business“, Alba Iulia: Cele mai mari 10 companii antreprenoriale din Alba au afaceri cumulate de 1,5 miliarde de lei

28 oct 2018 Autor: Mădălina Panaete

Transavia, deţinută de familia Popa, este cea mai mare companie românească din judeţ.

Cea mai mare companie antre­pre­norială din judeţul Alba este Trans­avia, producătorul de carne de pasăre controlat de Ioan Popa şi care în 2017 a avut afaceri de 531 milioane lei, cu un profit de 66 milioane lei.

A doua companie antreprenorială românească din Alba este Elis Pavaje, deţinută de familia Goţa, cu afaceri de 161 mi. lei şi un profit de 9 mil. lei.

A treia companie este producă­to­rul de vinuri Jidvei, controlat de familia Necşulescu, cu afaceri de 158 mii lei şi un câştig de 20 mii lei.

Primele 10 companii antrepre­no­riale româneşti din Alba au raportat în 2017 afaceri de 1,5 miliarde de lei, cu un profit de 136 milioane lei.

În acest moment, companiile ro­mâ­neşti reprezintă mai puţin de 50% din businessul total al judeţului Alba care în 2016 a fost de 16 miliarde de lei.

În ultimii ani, mai mulţi antre­pre­nori din Alba şi-au vândut afacerile, iar apariţia gigantului german Daimler la Sebeş a schimbat proporţia între com­panii româneşti şi multinaţionale.

Pe 31 octombrie, la Alba Iulia, ZF va organiza a 5-a conferinţă din seria „România 100 de ani de business“, pro­iect realizat împreună cu Banca Tran­sil­vania şi compania de con­sultanţă EY.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.10.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.