Clujenii de la AROBS au cumpărat o companie din Ungaria, a treia achiziţie de anul acesta

11 dec 2018 Autor: Ioana Nita

AROBS Transilvania Software (Cluj-Napoca), unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de soluţii de IT, a cumpărat compania Skyshield din Ungaria, aceasta fiind cea de-a treia achiziţie realizată anul acesta, după preluarea firmelor CoSo (Olanda) şi SAS (România). Achiziţiile fac parte din strategia de extindere şi consolidare a companiei clujene atât pe plan local, cât şi pe pieţele din Ungaria şi Republica Moldova, obiectivul AROBS fiind de a ajunge unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa de servicii de monitorizare auto din Europa Centrală şi de Sud-Est.

„Suntem într-un proces de consolidare şi cumpărăm jucătorii mici de pe pieţele din România, Ungaria şi Republica Moldova. Avem un buget de 3 milioane de euro pentru achiziţii, inclusiv pentru 2019. În prezent, suntem în discuţii pentru alte trei achiziţii, iar dacă se vor concretiza, le vom realiza la începutul anului viitor”, a declarat pentru ZF Voicu Oprean, fondatorul şi CEO-ul AROBS Transilvania Software.

Grupul AROBS va ajunge anul acesta la afaceri totale de 30 milioane de euro, din care 25% sunt generate prin intermediul filialelor din străinătate.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.12.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.