Bursa londoneză caută 6.500 mp de birouri la Bucureşti ca să mute o divizie

11 ian 2018 Autor: Bogdan Alecu

London Stock Exchange caută să închi­rie­ze în cen­trul Bucureştiului 6.500 mp de birouri pentru 500 de ana­lişti. Decizia luată de bursa londoneză vine în urma ale­gerii României după ce au mai luat în calcul Sofia şi Varşovia.

Venirea unei divizii a London Stock Exchange la Bucureşti este confirmată de surse din piaţa imobiliară, dar şi din consultanţă, însă negocierile actuale îi determină pe consultanţi să ofere puţine informaţii privind profilul joburilor căutate. London Stock Exchange are 4.000 de angajaţi şi venituri anuale de 2 mi­liarde de lire sterline.

Ilan Laufer, ministrul pentru mediul de afaceri comerţ şi antreprenoriat, declara la sfârşitul lunii decembrie faptul că că Guvernul României poartă discuţii în vederea posibilei relocări a bursei de la Londra la Bucureşti în contextul Brexit-ului, dar în acest caz este vorba însă de relocarea unui departament.

Întrebaţi de mutare, reprezentanţii London Stock Exchange au subliniat că nu pot face niciun comentariu pe această temă. 

Mutarea unui departament al London Stock Exchange la Bucureşti ar fi primul câştig direct al României după Brexit, după ce anterior Agenţia Europeană a Medicamentului a ales Amsterdam pentru noul sediu, iar pe lista iniţială era şi Bucureştiul.

Cotidianul The Independent nota în luna noiembrie că în contextul divorţului Marii Britanii de Uniunea Europeană, Bruxelles-ul ar vrea ca decontarea tranzac­ţiilor în euro să fie transferată în Europa dacă nu poate avea control asupra acestora la Londra. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.01.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.