Finanţe personale

BT Leasing, BCR şi producătorul seminţelor Elmas vin la Bursă cu bonduri. Marţi au fost procesate la BVB obligaţiuni de 40 mil. euro ale BT Leasing

10 dec 2019 Autor: Liviu Popescu

BT Leasing, BCR şi Golden Foods urmează să listeze până la finalul anului 2019 obligaţiuni la Bursa de la Bucureşti, ceea ce înseamnă că luna decembrie va fi una dintre cele mai încărcate din ultima perioadă de timp pentru investitorii în astfel de instrumente financiare, arată datele agregate de ZF.

Marţi, la ora 15:41 în sistemul BVB au fost procesate obligaţiuni de 40 de milioane de euro ale BT Leasing, parte a grupului financiar Banca Transilvania, care include cea mai mare instituţie de credit din România. Emisiunea de obligaţiuni în euro este structurată pe două tranşe: una cu scadenţa în 2024, iar alta în 2025, arată datele de la BVB.

BCR a anunţat public că lucrează la o emisiune de obligaţiuni, iar potrivit informaţiilor ZF valoarea acesteia este de 3 miliarde de lei, structurată pe mai multe tranşe, şi care urmează să fie listată în decembrie.

Pe de altă parte, Răzvan Raţ, director general adjunct al BRK, a spus pentru ZF că lucrează la o emisiune de obligaţiuni de 4,7 mil. lei ale Golden Foods, companie care produce seminţele Elmas.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.12.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.