Atac pe piaţa de retail. Mega Image recrutează peste 1.100 de oameni pentru a ţine pasul cu expansiunea

19 mar 2019 Autori: Laurentiu Cotu , Cristina Rosca

Retailerul olandezo-belgian a ajuns la peste 670 de supermarketuri şi magazine de proximitate după ce doar anul trecut au fost inaugurate 80 de unităţi.  

Retailerul olandezo-belgian Mega Image, care a ajuns în România la peste 670 de magazine, are dispo­ni­bile în prezent aproximativ 1.170 de locuri de muncă, cele mai multe joburi fiind pentru casieri (421), lucrători co­merciali (342), vânzători (236) şi şefi departament mărfuri (72), potrivit ANOFM (Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Bucureşti.

Pentru a face faţă expansiunii, compania continuă să angajeze după ce a ajuns deja la circa 10.000 de oameni.

Mai mult, există o fluctuaţie majoră în industria de profil, depăşind 40%, un alt motiv pentru care sunt des­chi­se foarte multe poziţii în industrie. Nivelul fluctuaţiei de personal din retail este mai mult decât dublu faţă de media naţională - de 20% în 2018 - şi este la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani.

Ani de zile, salariile plătite lucrătorilor comerciali şi casie­rilor au fost printre cele mai mici din economie, de multe ori apropiate de nivelul salariului minim pe eco­no­mie, motiv pentru care angajaţii plecau în alte industrii sau peste hotare. Acum există şi mutări în interiorul ace­leiaşi industrii.

Mega Image este unul dintre cei mai puternici retaileri ca cifră de afaceri, de aproape 5 miliarde de lei în 2017 (ultimul an pentru care există date). Businessul s-a aflat pe un trend ascendent continuu, susţinut atât de expansiune, cât şi de evoluţia bună a consumului din ultimii ani.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.03.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.