Asigurările de sănătate, vedeta pieţei 100.000 de persoane şi-au făcut poliţă de sănătate într-un an

12 iul 2018 Autor: Anelis Baciu

Peste 344.000 de persoane aveau o poliţă de sănătate la fi­na­lul lunii martie a acestui an, cu circa 100.000 de per­soane mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru majoritatea asiguraţilor, poliţa este un bene­ficiu oferit de angajator ca parte a pachetului extra-salarial.

Asigurările de sănătate şi-au continuat sprintul de do­uă cifre, iar după primele trei luni ale acestui an compa­ni­ile locale de profil au tras linie cu vânzări de aproape

78 mil. lei, echivalentul a 17 mil. euro, potrivit datelor Autori­tăţii de Supraveghere Financiară. Vânzările de asi­gu­rări de viaţă au început să crească susţinut din 2015, fiind în prezent segmentul de piaţă care înregistrează cea mai mare creştere.

În condiţiile în care ritmul de creştere de 25% înregistrat la în­ce­putul anului se menţine, asigurătorii ar putea închide anul 2018 cu vânzări de poliţe de sănătate de aproape 300 mil. lei.

Avântul vânzărilor de asigurări de sănătate a fost im­pul­sionat şi de extinderea în 2016 a deductibilităţii fiscale de la 250 de euro la 400 de euro, atât la angajator, cât şi la an­gajat. Aceste avantaje au determinat în special com­paniile multinaţionale să treacă de la abonamentele me­dicale la poliţele de sănătate.

După interesul manifestat pentru poliţele de sănătate în zona corporate, asigurătorii au încercat să replice modelul şi în zona de retail, însă piaţa de retail nu are aceeaşi dinamică ca şi cea corporate.

Poliţa de asigurare în cazul persoanelor fizice poate pleca de la 100 de euro pe an şi poate ajunge şi la peste 2.500 de euro în funcţie de acoperiri.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.07.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.