Apatie pe Bursa de la Bucureşti în cea mai aglomerată şedinţă. Şapte companii din prima ligă bursieră şi-au publicat joi rezultatele la nouă luni

14 nov 2019 Autor: Tibi Oprea

Bursa de la Bucureşti a consemnat joi o şedinţă apatică, cu stagnare sau cu variaţii mici pentru preţurile acţiunilor şi cu lichiditate scăzută, deşi, surprinzător, rezultatele la nouă luni ale companiilor din prima ligă bursieră au fost în general unele pozitive.

Integratorul de servicii medicale MedLife a raportat pentru primele nouă luni un profit net de peste două ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă din 2018 (5,7 mil. lei), producătorul de gaze naturale Romgaz şi-a majorat profitul net cu 19% (1,1 mld. lei), Nuclearelectrica, operatorul cen­tralei de la Cernavodă, a realizat un profit în urcare cu 30% (415 mil. lei), transportatorul naţional de ţiţei Conpet Ploieşti a avut un rezultat net cu 14,6% mai mare (50 mil. lei), iar Digi Communications şi-a majorat profitul net cu 15% (114 mil. lei).

Astfel, bursa românească s-a aflat joi în teritoriul roşu, în contextul în care indicele principal BET a scăzut cu 0,38%, după ce investitorii au tranzacţionat acţiuni în valoare de 23,3 milioane lei, rulaj cu 6,8% mai mic faţă de ziua precedentă şi sub media acestui an.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.11.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.