Antreprenori locali. Stonevault, afacere pornită anul trecut de Ioan Iacob Floria, ţinteşte afaceri de 30 mil. lei în 2020

17 feb 2020 Autor: Mădălina Panaete

Stonevault din Baia Mare, care produce casetoane de arcuri pentru sal­tele şi arcuri sinusoidale, fon­dată în 2019 de Ioan Iacob Floria şi Natalia Iacob, estimează o cifră de afaceri de 30 mil. lei (circa 6,4 mil. euro) în 2020, care este practic pri­mul an integral de func­ţionare al fabricii.

„Producţia fabricii a început în august 2019 şi în momentul de faţă funcţionează la capa­ci­ta­te maximă atât în producţia de case­toa­ne de arcuri pentru saltele, cât şi în pro­ducţia de arcuri sinu­so­idale. În pre­zent, clientul principal al fabricii este Aramis Invest, dar sun­tem în discuţii şi cu alţi produ­cători ro­mâni pentru ex­tinderea por­to­fo­liu­lui de clienţi“, a spus Bogdan Stegeran, director gene­ral al Stonevault.

Anul trecut, Ioan Iacob Floria, managerul care a condus producă­to­rul de mobilă Aramis Invest din func­ţiile de deputy CEO şi CFO, a decis să meargă pe dru­mul antrepre­no­ria­tului şi a înfiinţat ală­turi de soţia sa, Natalia, com­pa­nia Stone­vault.

În total, antrepre­no­rii au investit 5,4 mi­lioa­ne de euro în această fabrică, in­ves­tiţia fiind susţinută cu ajutor de stat.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.02.2020

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.