Antreprenori locali. Producătorul de panificaţie Velrom din Dâmboviţa, deţinut de Andrei Victor Alexan­dru îşi extinde activitatea în Buzău, după o investiţie de 9 mil. lei

12 dec 2019 Autor: Florentina Niţu

Velrom din Târgovişte, un pro­du­cător de panificaţie cu distribuţie naţio­nală prin lanţurile mari de magazine, investeşte 8,8 mil. lei, din fon­duri euro­pe­ne, într-un lanţ alimen­tar integrat, pro­priu, în Buzău, aces­ta fiind primul pas al com­paniei în extin­derea în afara judeţului Dâmbo­viţa. 

„Vom face un lanţ integrat, un spaţiu de co­lec­tare a materiei prime, de­pozitarea ei, fabrica­rea pro­duselor şi vânza­rea lor. Am ales Buzăul pen­tru că am văzut cerere pen­tru produsele de panificaţie. Inves­ti­ţia va fi de 8,8 mi­lioane de lei şi va porni anul viitor“, a spus Andrei Victor Alexan­dru, pro­prietarul companiei Velrom.  Busines­sul Velrom a încheiat anul 2018 cu afaceri de 56 de milioane de lei, în creştere cu 17% faţă de anul trecut, şi un profit de 7,7 milioane de lei, con­form datelor de la Ministerul de Fi­nan­ţe. În prezent, compania are 215 an­gajaţi, conform aceleiaşi surse.

Velrom este unul dintre cei mai mari producători din dome­niu din judeţul Dâm­boviţa şi are două punc­te de lucru în ţară, la Târgovişte, unde se află sediul social şi fa­brica de pâine, şi la Iaşi, unde se află fabrica de biscuiţi.

Antreprenorul Andrei Victor Ale­xan­dru este acţionar majoritar (95%) şi în compania Pomi pe Rod SRL, înfiinţată la sfârşitul anului trecut, conform Confidas.ro, platformă ce analizează riscul financiar al companiilor.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.12.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.