Antreprenori locali. Producătorii de ape minerale au stocuri reduse pe ambalajele mari: Se datorează debitulului scăzut la sursele noastre

2 mar 2020 Autor: Mădălina Panaete

În ultimele săptămâni branduri de apă precum Dorna Izvorul Alb şi Bucovina în ambalaje mari au lipsit de pe rafturile unor magazine din Capitală.

Fabricile de apă minerală naturală re­uşesc cu greu în această perioadă să facă faţă cererii, cantitatea de apă îm­buteliată fiind determinată de mai mulţi factori, inclusiv de nivelul de precipitaţii. De exemplu, în ultima săptămână, de pe rafturile unor magazine din Capitală lipseau produse precum Dorna Izvorul Alb şi Bucovina în ambalaje mari.

„În această perioadă, întâmpinăm di­ficultăţi cu stocurile de Dorna Izvorul Alb la 2 litri. Acest lucru se datorează de­bitulului scăzut la sursele noastre de apă minerală naturală. Prin urmare, pro­du­cem preponderent în ambalaje mai mici. Sperăm ca în cel mai scurt timp apa Dorna Izvorul Alb să fie disponibilă în toate ambalajele“, spun repre­zentanţii Coca-Cola HBC Româ­nia, îmbutelia­to­rul apei minerale Dorna Izvorul Alb.

La rândul lor, reprezentanţii Maspex România, compania care de­ţi­ne brandul Rio Bucovina, spun că în ca­zul apei minerale cantitatea îmbute­lia­tă poate fi influenţată de mai mulţi fac­tori. „Capacitatea de exploa­ta­re a sur­selor de apă este decisivă pen­tru vo­lu­mul de distribuţie, tocmai de ace­ea, une­ori, cantitatea de apă dispo­ni­bilă pen­tru îmbuteliere nu acoperă nivelul con­su­mului din piaţă, aflat într-o con­ti­nuă creştere“, spune Ioana Vişean, direc­tor de comunicare al Maspex România.  

Datele analizate de compania de cercetare de piaţă Market Vector arată că românii consumă anual în medie 87 de litri de ape minerale, sub media Uniunii Europene de 117 litri.


 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.03.2020

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.