Antreprenori locali. Constructorul CON-A din Sibiu: Cifra de afaceri a crescut în primele 8 luni, dar mai lent decât ramura construcţiilor

9 oct 2019 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Primele opt luni din 2019 au adus creşteri ale veniturilor în conturile con­structorului CON-A din Sibiu, de­ţinut de omul de afaceri Mircea Bulboacă, însă nu la acelaşi nivel cu avansul pieţei con­struc­ţi­ilor în general.

„Cifra de afaceri în această perioadă (ianua­rie-au­gust 2019 - n. red.) a în­re­gistrat o uşoară creş­tere faţă de anul anterior, însă mai puţin decât creş­te­rea înregistrată de ra­mu­ra construcţiilor“, spu­ne Daniela Ilie, consilier de achiziţii şi cercetare de piaţă în cadrul CON-A.

Potrivit datelor de la Institutul Na­ţional de Statistică, în pri­me­le şapte luni din 2019 construcţiile au avansat cu 26% faţă de aceeaşi perioa­dă a anului trecut.

CON-A a făcut anul acesta inves­ti­ţii care au dus totalul sumei dedicate pro­ducţiei la 20 mil. euro. Compania are o fabrică de elemente prefabricate şi una de structuri metalice.

Afacerile construc­torului CON-A din Sibiu au coborât în 2018 cu aproape 20% faţă de anul anterior şi s-au si­tuat astfel la 440 de mi­lioane de lei (circa 96 mil. euro). Scăderea a ve­nit după ce, potrivit datelor din 2017, CON-A deve­ni­se cel mai mare con­struc­tor cu capital privat româ­nesc după cifra de afaceri. Şi profitul companiei a fost în scădere în 2018, la 20,1 mil. lei (4,3 mil. euro).

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.10.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.