Analiză. Zona Timpuri Noi din Bucureşti, un nou pol de birouri şi rezidenţial

18 feb 2018 Autor: Bogdan Alecu

Dezvoltările de birouri acţionează ca un magnet în zona Timpuri Noi din Bucureşti, la o staţie de metrou de Piaţa Unirii, de care anterior niciun alt mare investitor nu se apropia, în condiţiile în care acestea sunt generatoare de trafic şi aduc în acelaşi loc persoane cu venituri peste medie.

„Sunt câteva proiecte care au deschis şi dezvoltat mai multe zone şi cartiere în Bucureşti. Timpuri Noi Square, proiectul mix de birouri şi rezidenţial dezvoltat de Vastint în zona Timpuri Noi, a schimbat faţa şi aspectul zonei“, a spus Mihai Păduroiu , Head of Advisory & Transaction în cadrul CBRE.

Imediat după ce Vastint a finalizat primele două clădiri de birouri din cadrul proiectului, One United, dezvoltatorul specializat în proiecte rezidenţiale de lux şi-a anunţat intenţia de a investi într-un proiect de 90 de apartamente, Neo, în imediata vecinătate a Timpuri Noi Square.  Tot în zonă, fondul de investiţii englez London Partners investeşte 26 de milioane de euro în ansamblul rezidenţial SoHo Unirii, de 236 de apartamente.

De asemenea, tot în zona Timpuri Noi construieşte şi Alexandru Roibu, fiul fostului director al combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, proiectul New Times Residence, de 171 de apartamente.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.02.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.