Alexandru Şeremet, BMW Group România: O piaţă de şase milioane de maşini electrice ar însemna 30% din consumul total de energie al României

26 ian 2020 Autor: Miruna Diaconu

Alexandru Şeremet, director de comunicare al BMW Group România, spune că dacă maşinile cu combustie internă ar fi înlocuite cu cele electrice, în România fiind o piaţă de circa 6 milioane de maşini cu motoare diesel sau benzină, atunci consumul maşinilor electrice ar reprezenta 30% din totalul de energie al României. Acest lucru ar însemna că ar trebui să dez­voltăm mai multe modalităţi de pro­ducere şi captare a energiei.

„Dacă vrem să înlo­cuim aceste automobile elec­tri­ce, ar trebui să ne gân­dim de unde avem re­sursele de energie ca să aco­perim această ne­vo­ie. Auto­mo­bi­le­le elec­trice, para­doxal, în­seamnă un mare potenţial pentru reţea, România este ţara care nu are capa­cităţi de stocare a ener­giei, tocmai de la aceste automobile electrice, dacă le avem implementate la scară mare, putem să aşteptăm nişte soluţii smart prin care ele pot să stocheze temporar energie în reţea“, spune Alexandru Şeremet, director de comunicare al BMW Group România, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Introducerea unor staţii electrice pentru toate maşinile electrice sau hibride, cel puţin în România, înseamnă o realizare greu de atins. Odată cu introducerea maşinilor electrice, pe piaţă au început să apară diverşi jucători pe lângă cei prezenţi.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.01.2020

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.