Agricost, cea mai mare fermă din România, a vândut în 2017 cereale şi plante oleaginoase de 360 mil. lei

24 mai 2018 Autor: Roana Rotaru

Agricost din Insula Mare a Brăilei, cea mai mare fermă de cereale şi oleaginoase din România după suprafaţa cultivată, a încheiat anul 2017 cu afaceri de circa 360 mil. lei (79 mil. euro), în scădere cu 7% faţă de anul precedent, înregistând un profit net de 73 mil. lei (16 mil. euro), potrivit datelor publice.

Ferma lui Constantin Duluţe este pe punctul de a ajunge pe mâna arabilor de la Al Dahra, potrivit surselor din piaţă, printr-o tranzacţie estimată de ZF la 200 mil. euro, care nu a fost însă confirmată de părţi.

„Nici nu am început, nici nu am finalizat tranzacţia“, a declarat pentru ZF Lucian Buzdugan, administratorul Agricost.

Arabii de la Al Dahra admit însă că intenţionează să investească 500 mil. euro în România, bani care vor merge spre achiziţia a 58.000 de hectare de teren în proximitatea fluviului Dunărea, într-o companie de logistică specializată pe transportul rutier şi pe apă şi într-o unitate de procesare a alimentelor, care va produce pastă de roşii.

Agricost exploatează în Insula Mare a Brăilei, într-o incintă îndiguită, o suprafaţă de 55.639 hectare de teren arendat de la Agenţia Domeniilor Statului.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.05.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.