AFI Europe mai face un pas spre preluarea Casei Radio, un proiect de 1 miliard de euro

11 iul 2019 Autor: Bogdan Alecu

AFI Europe, proprietarul mallului AFI Palace Cotroceni, a anunţat ieri încheierea precontractului de vânzare-cumpărare a pachetului majoritar al proiectului Casa Radio cu Plaza Centers NV.

În cazul în care AFI va dezvolta proiectul, valoarea investiţiei ar putea depăşi un miliard de euro în centre comerciale, birouri şi rezidenţial.

Pentru achiziţia pachetului de 75% din acţiunile proiectului Casa Radio, AFI Europe plăteşte 60 de milioane de euro. Statul român controlează 25% din proiectul Casa Radio.

Precontractul de vânzare-cumpărare reprezintă a doua etapă a procesului de achiziţie, ca urmare a semnării scrisorii de intenţie neangajante de către cele două companii, în februarie 2019.

În acest moment, AFI Europe N.V. derulează operaţiunile de due diligence, pe care le va încheia în septembrie 2019. În condiţiile finalizării cu succes a operaţiunilor de diligenţă şi a îndeplinirii anumitor condiţii, cele două companii vor avansa către etapa finală a procesului de achiziţie.

Doron Klein, CEO al AFI Europe România, declara în luna februarie a acestui an că proiectul de la Casa Radio ar fi unul mai mare decât cel realizat la AFI Palace Cotroceni, unde pe lângă mall s-au construit şi cinci clădiri de birouri.

El sublinia că sunt şanse ca la Casa Radio să nu fie dezvoltat un proiect comercial, având în vedere proximitatea faţă de mallul Cotroceni.  

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.07.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.