Adrian Marin, şeful asigurătorilor: Situaţia pieţei RCA din primul trimestru din acest an trebuie să fie un important semnal de alarmă pentru toţi

23 sep 2018 Autor: Anelis Baciu

Revenirea pieţei asigurărilor auto obligatorii (RCA) pe pierdere în primul trimestru al acestui an ar trebui să fie un „important semnal de alarmă“ pentru toţi actorii din piaţă, atrage atenţia Adrian Marin, preşedintele asociaţiei asigurătorilor locali (UNSAR) şi directorul general al Generali România.

Poliţele RCA au redevenit neprofitabile în primele trei luni din acest an, în condiţiile în care pe acest segment s-a înregistrat o rată combinată (raportul dintre prime pe de o parte şi daune şi cheltuieli de administrare şi achiziţie pe de altă parte) a ajuns la peste 109%, faţă de circa 97% la finalul anului 2017. O rată combinată de peste 100 înseamnă pierdere din activitatea de subscriere.

„Situaţia la care s-a ajuns în primul trimestru al anului 2018, când nivelul ratei combinate tehnice pe linia de asigurări RCA a avut un avans semnificativ – crescând de la 97,27% în urmă cu un an la peste 109% - trebuie să fie un important semnal de alarmă pentru noi toţi. Acest indicator reliefează că există pierderi pentru jucătorii implicaţi pe această linie de business – şi ne arată că încă ne aflăm în căutarea unui punct de echilibru“, a afirmat Adrian Marin. Astfel, Adrian Marin sugerează că tarifele la RCA sunt prea reduse relativ la daune.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.09.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.