Finanţe personale

Administratorii Pilon II au făcut 4.000 de plăţi de 58 mil. lei în primele cinci luni din 2020

8 iul 2020 Autor: Liviu Popescu

Administratorii Pilon II au efectuat în primele cinci luni din 2020 un număr de 4.044 de plăţi către participanţii la fondurile de pensii private obligatorii şi moştenitorii acestora în valoare totală de 55,2 milioane de lei, arată datele transmise de Autoritatea de Supraveghere Finan­ciară (ASF) la solicitarea Ziarului Financiar.

Cel mai ridicat număr al plăţilor efectuate de administratorii Pilon II, respectiv 1.133 de plăţi, s-a înregistrat în martie, lună în care bursele au fost în corzi din cauza măsurilor extraordinare de carantină luate de autorităţi pentru a împiedica răspândirea COVID-19. Cum poate fi explicat acest nivel ridicat în martie?

„În perioada martie-mai în jur de 1,3 milioane de contracte de muncă au fost suspendate sau încetate. Probabil, o parte dintre persoanele care îndeplineau condiţiile de pensionare au preferat să se pensioneze. În cazul în care persoanele care s-au pensionat aveau şi contribuţii în fondurile de pensii Pilon II, acestea au dreptul de a solicita valoarea unităţilor de fond deţinute“, explică analistul Adrian Codirlaşu, preşedinte al CFA România.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.07.2020

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.