Finanţe personale

Acţiunile Băncii Transilvania, la maximul istoric la bursă: 2,54 lei

15 iul 2019 Ziarul Financiar

Banca Transilvania a închis pe 15 iulie 2019 la maximul istoric de 2,54 lei pe acţiune, preţ ajustat cu cele mai recente majorări de capital, ceea ce înseamnă că cea mai mare bancă din România a ajuns la o valoare de piaţă de 12,2 mld. lei (2,6 mld. euro).

De la începutul anului 2019 acţiunile TLV înregis­trea­ză un randament de 35% cu tot cu dividende, în timp ce „rico­şe­ul“ din minimele atinse în luna ianuarie a acestui an este 72%, cea mai bună dinamică din minime din rân­dul acţiu­ni­lor din prima ligă bursieră, potrivit calculelor făcute de ZF.

„Faptul că acţiunea este foarte lichidă are o politică atractivă de dividende pentru investitori şi prezintă constanţă în rezultate: aceşti paramentri au atras inves­titori la cumpărare. De asemenea, trendul ascendent al pieţei, dar şi rezultatele bune din Q1 ar fi putut influenţa evoluţia preţului“, spune Radu Ionescu, broker la Swiss Capital, cel mai mare intermediar de la bursa românească, cu o cotă de piaţă de 25,7%.

Pe lângă rezultatele financiare este posibil ca şi apropierea datei de înregistrare pentru acţiunile gratuite, respectiv 2 august, să fie un catalizator pentru creşterile din ultimele zile. Pentru fiecare 100 de acţiuni deţinute, Banca Transilvania oferă investitorilor 8 acţiuni gratuite printr-o majorare de capital de 401 mil. lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.07.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.