1.200 de elevi români din 90 de licee vin în week-end la cea mai mare competiţie de robotică

22 mar 2018 Autor: Răzvan Botea

În acest week-end se va desfăşura la Sala Polivalentă din Bu­cureşti ediţia a doua a celei mai mari competiţii de robotică între licee din România, eveniment la care vor participa peste 1.200 de elevi din 90 de licee, premiul fiind calificarea la cea mai mare competiţie de robotică din lume care se va desfăşura în SUA şi unde elevii vor avea şansa să fie remarcaţi de către companii precum SpaceX sau NASA, a spus Dana Războiu, preşedinta fundaţiei „Naţie prin Educaţie“, în cadrul emisiunii ZF Live.

„În week-end vor fi toate cele 90 de licee implicate în proiect cu peste 1.200 de elevi. E mai mult decât o competiţie de roboţi. Sunt echipe, de 10 până la 15 copii şi fiecare are rolul lui, este un mini-business. Vor fi şi două echipe internaţionale. Com­pania McCann prin divizia Momentum va fi organi­zatorul. Sunt viitorii ingineri acolo, viitoarea inteligenţă tehnică a României.“ Premiul este invitaţia la finala mondială care anul acesta se ţine în Detroit şi patru echipe vor fi trimise acolo, faţă de anul trecut când au fost trei: „În SUA, unde e finala, cele mai mari companii din domeniu au standuri: Boeing, SpaceX, NASA, companii uriaşe care nu îşi fac degeaba standurile, îşi aleg după aceea creierele“.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.03.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.