Videoconferinţa Confidex „Despre încrederea în economie în vreme de criză”: Iancu Guda, Coface România: Astăzi, o companie care intră în insolvenţă afectează negativ mai mulţi furnizori

2 iun 2020 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Iancu Guda, preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România şi service director la Coface România

Mediul economic actual se confruntă cu mai multe probleme în contextul de azi, generat de pandemia de Covid-19, este de părere Iancu Guda, preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România şi service director la Coface România.

„Problemele economiei româneşti sunt multiple: avem foarte multe companii mici, 95% sunt firme cu venituri sub un milion de euro; avem un capital de lucru negativ. Astăzi, o companie care intră în insolvenţă afectează negativ mai mulţi furnizori. Avem un grad de îndatorare fără precedent. Gradul mediu de îndatorare este de 75%. Acum 12 ani era de 65%”, a spus Iancu Guda la videoconferinţa Confidex „Provocările companiilor româneşti înainte şi după pandemie”, parte din proiectul mai amplu „Despre încrederea în economie în vreme de criză”.

El a adăugat că, în ultimul deceniu, nivelul investiţiilor a fost scăzut.

„Am devenit un mediu de afaceri şi mai puternic angrenat către consum – distribuţie, retail, HoReCa – şi mai puţin producţie.”

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.