Mutare surpriză la cea mai mare plajă urbană din Europa: Complexul de wellness Therme mai ia un ajutor de stat de 32,5 milioane de lei

25 dec 2018 Autor: Mădălina Panaete

Therme Nord Bucureşti, compania care administrează complexul de wellness şi relaxare Therme, va primi un ajutor de stat de 32,5 milioane de lei (7 mil. euro) pentru un proiect de investiţii de 155 de milioane de lei (34 mil. euro), arată datele de la Ministerul de Finanţe. Cu aceste investiţii, compania ajunge la investiţii de peste 100 mil. euro în România.

Compania a aplicat pentru un ajutor de stat şi a primit recent acordul de finanţare acordat în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie (807/2014).

Proiectul Therme, a cărui construcţie a în­ce­put în anul 2013, a necesitat o investiţie iniţială de circa 50 mil. euro. Compania Therme Nord Bu­cu­reşti, prin care grupul austriac contro­lează com­plexul, a primit un ajutor de stat de circa 6,6 mil. euro pentru crearea a 200 de locuri de muncă.

Compania a avut în 2017 o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de lei (22 mil. euro), cu 65% mai mult decât în anul anterior, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Anul 2017 a fost al doilea an de funcţionare al complexului construit cu peste 60 de milioane de euro de către grupul austriac A-Heat. În plus, compania a trecut pe profit anul trecut, înregistrând un câştig de 2,8 milioane de lei (peste 620.000 de euro).

Ca nivel al businessului, Therme ajunge cu paşi repezi businessurile unor hoteluri de cinci stele din Bucureşti, cum este cazul complexului Radisson din Bucureşti, cu afaceri de circa 150 de milioane de lei anul trecut.

În primul an de funcţionare, acţionarii Therme - grupul austriac A-Heat - aşteptau în jur de milion de vizitatori.

Complexul de relaxare, wellness şi entertainment are o capa­citate indoor de 4.000 de persoane si­multan şi număra la sfârşitul celui de-al doilea an de funcţionare peste 2 mi­lioane de vizitatori, conform ultimelor date.

 

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.