Ce se mai întâmplă în clădirile de birouri: Un sfert din chiriaşii spaţiilor de birouri Globalworth s-au întors la birou în prima lună după ridicarea stării de urgenţă

7 iul 2020 Autor: Alina-Elena Vasiliu

♦ Dezvoltatorul se aşteaptă la o creştere graduală de până la 100% în luna septembrie 2020.

Dezvoltatorul imobiliar Globalworth, cel mai ma­re proprietar de birouri de pe piaţa locală, a închiriat peste 25.000 de metri pătraţi în ultimele trei luni în România, în plină pandemie. Printre companiile care au decis să extindă contractele de închiriere, se numără Adecco, Cegedim, Mazars, Clinicile şi Laboratoarele Sfânta Maria.

Chiriaşii au ales să prelungească perioadele contrac­tua­le cu intervale cuprinse între 3 şi 11 ani. În contextul distan­ţă­rii sociale, cererea de spaţiu a crescut de la 10 la 20 de me­tri pătraţi per angajat.

„Nu doar că au fost prelungite con­trac­tele de închiriere pen­tru suprafeţele ac­tuale, ci am primit nu­me­roase cereri de creş­tere a suprafeţelor. Experienţa de a trece printr-o pandemie a avut şi va avea un mare impact în modul nostru de a trăi şi de a lucra“, spune Ema Iftimie, head of leasing la Globalworth România.

Suprafeţele contractate se află în clădirile Globalworth Plaza, Globalworth Campus şi un imobil din Bulevardul Expoziţiei.

Reprezentanţii Globalworth spun că, dacă în ultimii ani, trendul în zona de birouri a fost de open-space, acum toată atenţia se îndreaptă spre distanţarea fizică dintre colegi. Astfel, sunt regândite zonele tip open-space, sunt extinse bucătăriile, spaţiile comune sau sălile de întâlniri şi se măreşte de asemenea spaţiul dintre birouri.

În prima lună de la ridicarea stării de urgenţă, un procent de 25% din chiriaşii Globalworth a revenit la birou, aşteptându-se o creştere graduală de până la 100% în luna septembrie 2020.

În România, Globalworth are 14 clădiri de birouri. La nivel de grup, portofoliul dezvoltatorului are o valoare totală de aproximativ 2,85 miliarde de euro, la 30 iunie 2019. Pe plan local, Globalworth este prezent în Bucureşti, Timişoara, Constanţa şi Piteşti.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.07.2020

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.