Înfrângerea unora, fericirea altora: acţiunile Juventus s-au prăbuşit după eliminarea clubului de fotbal din Champions League. Pe de altă parte, Ajax, care i-a eliminat pe italieni, urca cu 10% la bursă, la maximul istoric

17 apr 2019 Autor: Liviu Popescu

Acţiunile Juventus (simbol bursier JUVE) s-au prăbuşit miercuri cu până la 19% la bursa de la Milano după ce clubul de fotbal a fost eliminat din cea mai importantă competiţie europeană – UEFA Champions League, de către Ajax Amsterdam (AJAX).

Pe de altă parte, acţiunile Ajax se apreciau cu până la 10% miercuri, la maximul istoric. Dacă pe terenul de fotbal Ajax Amsterdam s-a impus în faţa celor de la Juventus, pe „terenul” bursier italienii conduc detaşat cu o capitalizare de 1,43 miliarde de euro, faţă de circa 340 mil. euro cât au olandezii. În doar câteva ore ale şedinţei de tranzacţionare de miercuri, Juventus Torino a pierdut aproape 315 milioane de euro din capitalizare.

Pe 15 aprilie acţiunile atinseseră maximul istoric. Transferul lui Cristiano Ronaldo, portughezul de 34 de ani, în vara anului 2018 la Juventus a impulsionat trendul ascendent al preţului acţiunilor. Marţi-seară, în disputa cu Ajax Amsterdam, Ronaldo a fost eliminat pentru prima dată din 2010 încoace înainte de semifinalele UEFA Champions League. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.04.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.