S.C. SIPEX COMPANY S.A.
  • Nume: S.C. SIPEX COMPANY S.A.
  • CUI: RO 9813422
  • Registrul comerțului: J29/1802/2007
  • Simbol bursier: SPX
  • Domeniu de activitate: comert cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de constructii si echipamentelor sanitare (4673)
  • Produse şi servicii:
    distribuţie de materiale şi finisaje pentru construcţii, oferind o gamă largă de astfel de produse, dar şi servicii de consultanţă tehnică şi conexe, atât pentru piaţa de corporate, cat şi pentru piaţa de retail.
Informații generale
  • Anul înființării: 1997
  • Management
    • Constantin Irinel Gheorghe Administrator/Director General
    • Constantin Gheorghe Director Economic
    • Marian Ghita Director National de Vanzari B2B
    • Cristian Burtea Director National de Vanzari Retail
    • Sorina Macsen Director Marketing
  • Sediul central: Aricestii Rahtivani, Prahova (Parc industrial Crangul lui Bot, DN 72, Km 8)
  • Contact:
    Presă
    Constantin Irinel Gheorghe
    Irinel.gheorghe@sipex.ro
    Sediul social (Aricestii Rahtivani)

Prezentarea companiei

SIPEX - SOLUTII IN CONSTRUCTII!

SIPEX a fost fondată în 1997, înregistrând o dinamica pozitivă a activităţii în cei 24 de ani de activitate neîntreruptă, consolidându-şi astfel notorietatea şi poziţionarea in topul companiilor de profil, aceasta ocupand locul al II-lea în piaţa de distribuţie de materiale şi finisaje pentru construcţii(excluzând reţelele DIY).

Compania are ca obiect de activitate distribuţia de materiale şi finisaje pentru construcţii, oferind o gamă largă de astfel de produse, dar şi servicii de consultanţă tehnică şi  conexe, atât pentru piaţa de corporate, cat şi pentru piaţa de retail, totodată construind şi o strategie de adresare dedicată segmentului de piaţa DIY. Pentru SIPEX Company, fiecare zi este un prilej de a fi mai buni, de cunoastere si o sansa in plus pentru aflarea celor mai bune solutii. Sa ne adaptam in permanenta, sa cautam si sa oferim solutii in constructii care sa raspunda necesitatilor partenerilor nostri, ramane chemarea constanta a echipei Sipex.

Dintre brandurile distribuite de SIPEX, menţionăm: Ceresit, Rigips, Isover, Weber, Cesarom, Swisspor, Austrotherm, Baumit, Porotherm, Tondach, Brikston, Ytong, Leier, Structo, Tenco, Sapabet, Aco, Holver, Kronospan, Romstal.

 

Piaţa ţintă a companiei

On-line- Sipex este prezentă pe segmentul de e-commerce prin magazinul online deţinut, acesta urmând a fi upgradat la o varianta mai moderna care va putea fi accesata de pe diferite terminale (laptop, telefon, tableta). Aplicaţia va repartiza comenzile către cele mai apropiate puncte de lucru astfel încât livrarea sa se facă intr-un timp cat mai scurt. Magazinul oferă accesul la diferite campanii pe care Sipex le demarează la diferite intervale de timp.

Cele 12 centre logistice Sipex sunt dotate cu echipamente necesare pentru a asigura livrări rapide in fiecare locaţie de unde se primesc comenzi.

Retail - Retailul tradiţional, compus din magazine de diferite dimensiuni, altele decât DIY (Do It Yourself). Vânzarea către aceste magazine se face prin agenţi dedicaţi, coordonaţi de managerii de zona şi de către directorul naţional de vânzări. Aceştia au la dispoziţie un sistem SFA (tablete conectate la sistemul ERP având acces in timp real la stocuri), astfel încât comenzile preluate sa ajungă rapid in sistemul ERP.

B2B – acest segment de piaţă este format din următorii parteneri:

→societăţi de construcţii ( care execută lucrări de construcţii pentru diverşi investitori sau dezvolta propriile proiecte, rezidenţiale sau industriale ). Aceşti parteneri sunt alocaţi unei echipe dedicate acestui segment de piaţă si in acelaşi timp au la dispoziţie o platforma de comenzi” sipexcomenzi.ro” creata special pentru ei. Aceeaşi platforma le pune la dispoziţie informaţii despre stocuri, solduri, status comenzi lansate, preturi setate pentru diverse proiecte etc.

→dezvoltatori (investitori care aleg sa-si negocieze preturile materialelor si ale sistemelor pentru construcţii direct cu un distribuitor ). Aceştia sunt alocaţi unei echipe dedicate, care împreună cu reprezentantul furnizorilor le oferă cele mai bune soluţii tehnice si comerciale.

→echipe de mici meseriaşi ( aceiaşi reprezentanţi de vânzări Sipex încearcă sa le propună cele mai bune soluţii si servicii (transport, colorare, soluţii tehnice) astfel încât aceştia sa devina vectorii de promovare a pachetelor de produse pe care Sipex le comercializează.

→persoane fizice (care construiesc in regie proprie sau îşi amenajează propriile proprietăţi). Acestora echipele de vânzări dedicate le propun achiziţionarea diverselor produse din pachetul Sipex.

Sipex işi  propune să acceadă în sistemul de piaţă format din lanţul de magazine DIY cu pachetul de produse format din brandurile proprii:  Meşterică, Profit, Dufa si Profitec. Conducerea companiei estimează că acest canal de vânzări oferă cele mai bune perspective de creştere.

 

Acoperirea, aria teritorială

Din primii ani de activitate, SIPEX cunoaşte o dezvoltare semnificativă, ceea ce susţine compania in efortul de a deschide centre logistice regionale, având ca obiectiv reprezentarea regională şi naţională strategică, precum şi livrarea rapidă a produselor şi serviciilor SIPEX, pe întreg teritoriul României.

În prezent, compania beneficiază de reprezentare şi distribuţie la nivel naţional, prin reţeaua de 12 centre logistice din diferite regiuni ale ţării, ce funcţionează ca puncte de lucru şi  de desfacere. Sediul central al companiei, amplasat în judeţul Prahova , în comuna Ariceştii Rahtivani,  are deschidere la drumul naţional DN7, o suprafaţă totală de 21.000 metri pătraţi, în care găzduieşte un showroom, birouri, spaţii de depozitare şi platforme precum şi echipamente şi maşini.

Cele 12 centre logistice sunt situate in: Ariceştii Rahtivani (Prahova), Bucureşti, Pantelimon (Ilfov), Focşani (Vrancea), Bosanci (Suceava), Craiova (Dolj), Budeşti (Vâlcea), Cluj, Dumbrava Roşie (Piatra Neamţ), Iaşi (Iaşi), Timişoara (Timişoara) şi   Braşov (Braşov).

 

Avantaje Competitive

Investiţiile în tehnologie, software-uri, licenţe si noi canale de marketing ce asigură prezenţa pe segmentul de vînzări online, prin sipexonline.ro si sipex-comenzi.ro. Punerea la dispozitia clientilor a unui sistem de comunicare usoara si rapida BULK SMS, pentru transmiterea informatiilor legate de livrarea comenzilor lansate si ofertelor promotionale.

Profesionalismul, experienţa şi fidelitatea personalului, vânzare (80 de angajaţi), operaţiuni  logistice (195 de persoane) si departamentul tehnic.

Centre proprii logistice care asigură rapiditate livrări,  cu 90 de autoutilitare, 8 automacarale, 14 Dacia Dokker,  89 autoturisme si 36 de motostivuitoare.

Preţuri competitive care susţin consolidarea poziţiei câştigate de SIPEX în topul companiilor de profil (locul al II-lea pe segmentul de distribuţie).

Extinderea la nivel naţional prin deschiderea celor 12 centre logistice si amplasarea acestora in locaţii uşor de accesat de un număr mare de clienţi.

Investiţii în sisteme de automatizare, SFA pentru preluarea automata a a comenzilor in ERP.

Diversitatea şi calitatea brand-urilor partenere si a produselor, soluţiilor si serviciilor. Principalii parteneri strategici ai SIPEX sunt: Henkel Romania(de 23 ani), Saint-Gobain Construction Products (de 16 ani), SANEX SA, Knauf, Austrotherm, Swisspor SA, Baumit Romania, Wienerberger, Tondach Romania, Brikston Construction Soluţions SA, Holcim SA, ACO, Holver, Kronospan Trading, Elis Pavaje, Romstal, dar si Meffert AG (lider european în producţie lacuri şi vopsele , ca düfa si  Profitec, a caror licenta o detinem pentru 10 ani) si Firos (pentru producţia brandurilor proprii MeştericăÒ si Profit).

Vânzarea produselor in sisteme integrate, consultanta tehnica in santier, suport in ofertare acordat partenerilor.

 

Structură acționariat

Acționari Procent
Constantin Irinel Gheorghe 91.9%
alti actionari persoane fizice si juridice 8.1%

Date financiare

An Capital social Cifră de afaceri Profit net Număr de angajaţi
2020 2.000.000 lei 232.856.919 lei 11.723.430 lei 261
2019 2.000.000 lei 190.212.250 lei 8.522.056 lei 253
2018 2.000.000 lei 158.631.490 lei 4.200.729 lei 240
2017 2.000.000 lei 133.852.504 lei 4.408.811 lei 238
2016 2.000.000 lei 119.289.180 lei 4.544.477 lei 192
Sursa: Compania S.C. SIPEX COMPANY S.A.