Top Tranzacţii 2018

Intrum Justitia AB - Top Factoring

4 oct 2018 Autor: Anelis Baciu

Fondul de investiţii Reconstruction Capital II Limited (RC2), deţinut de Ion Florescu, a vândut în luna martie a anului trecut recuperatorul de creanţe Top Factoring către compania suedeză de profil Intrum Justitia AB într-o tranzacţie de 25 mil. euro. Tranzacţia a inclus, pe lângă preluarea pachetului integral de acţiuni al Top Factoring, şi achiziţia portofoliului de credite neperformante deţinut de Glasro, o subsidiară a RC2. Potrivit datelor ZF, Top Factoring are în administrare un portofoliu de creanţe de aproximativ 77 mil. euro. Grupul Top Factoring, format din Top Factoring SRL şi portofoliul de credite neperformante administrat de Glasro, a înregistrat în 2016 un profit net de 4,47 mil. euro.

RC2 a obţinut un profit de 16,3 milioane de euro din afacerea în domeniul colectării de creanţe derulată, luând în calcul preţul de vânzare, suma cu care a devenit acţionar al Top Factoring în 2007 (3,5 milioane de euro) şi dividendele încasate pe parcursul celor zece ani în care a fost acţionar.

Concomitent cu vânzarea Top Factoring către suedezii de la Intrum, RC2 a semnat un acord de preluare a 74,5% din acţiunile Telecredit IFN SA, o instituţie financiară nonbancară deţinută în proporţie majoritară de Cătălin Neagu. Valoarea acestei achiziţii s-a ridicat la 2,67 milioane euro.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.