Top Tranzacţii 2018

Abris Capital - 45% din Pehart Tec

7 oct 2018 Autor: Roxana Petrescu

Antreprenorul Ioan Tecar din Dej a ieşit în vara lui 2017 din acţionariatul companiilor membre ale grupului Pehart Tec, cu afaceri cumulate de peste 70 mil. euro, prin vânzarea a 45% din acţiuni către fondul de investiţii Abris Capital Partners, care deţinea deja un pachet de 55% din acţiuni prin intermediul unei tranzaţii derulate anterior.

Omul de afaceri Ioan Tecar şi-a făcut exitul din businessul cu hârtie Pehart Tec pentru o sumă de „câteva zeci bune de milioane de euro“, potrivit propriilor declaraţii din acel moment.

Din grupul Pehart Tec fac parte în prezent companiile Pehart Tec Grup S.A. (care a absorbit Metalicplas Distribution), Samus Construcţii S.A. şi Pehart Tec Tissue S.A. (fosta Metalicplas Impex, care a fost redenumită în Pehart Tec Tissue).

Cele trei companii membre ale grupului Pehart Tec au avut în 2016 o cifră de afaceri cumulată de circa 320,5 milioane de lei (peste 71 mil. euro) şi un număr mediu de 333 de angajaţi, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Pachetul majoritar de acţiuni al companiilor membre ale Pehart Tec Grup (55%) a fost vândut în 2015 de Ioan Tecar fondului de investiţii Abris Capital Partners.

Ca parte a tranzacţiei din 2015, Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a vândut pachetul de 25% din acţiuni deţinute la Pehart Tec.

În 2009, BERD a devenit acţionar al Pehart Tec, investind pentru a susţine strategia companiei de a creşte producţia de hârtie şi de a oferi o alternativă pentru importuri.

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.