Un grup italian cu afaceri de circa 900 mil. euro cumpără pachetul majoritar de la antreprenorul Daniel Mocanu într-o afacere care a echipat magazinele Kaufland şi Mega Image

12 oct 2018 Autor: Cristina Rosca

Antreprenorul Daniel Mocanu cedează controlul afacerii DAAS, unul dintre cei mai importanţi furnizori de echipamente pentru hoteluri, restaurante şi magazine alimentare, către grupul italian Epta.

"A deveni parte a Grupului Epta reprezintă o oportunitate importantă pentru noi (...)", spune Daniel Mocanu, fondatorul şi director general al DAAS, o companie fondată pe piaţă acum 25 de ani.

Cele două companii colaboraseră anterior pe mai multe proiecte.

"Avem plăcerea de a îi ura bun venit companiei DAAS, partenerul nostru de afaceri de lungă durată, de peste 15 ani. Acest acord ne va permite să creştem împreună şi să devenim şi mai competitivi, beneficiind reciproc de competenţele fiecăruia dintre noi. Scopul nostru este să livrăm proiecte la cheie în România (...)”, a spus şi Marco Nocivelli, preşedintele şi directorul general al Epta. Grupul italian cu sediul la Milano are 5.000 angajaţi, 11 fabrici şi 40 de birouri de vânzare şi service la nivel mondial, cu o cifră de afaceri anul trecut de 888 mil euro.

Daas aeste un business de 40 mil. euro anul trecut şi 200 de salariaţi, cu afaceri în România, dar şi pe pieţe externe cum ar fi Germania, Austria, Grecia, Belgia, Coasta de Fildeş. Daniel Mocanu a intrat în business acum 25 de ani şi la început vindea dozatoare de suc şi maşini de îngheţată, un business pentru care marja de profit ajungea şi la 75%. Astăzi antreprenorul utilează hipermarketuri, supermarketuri, cantine şi bucătării de restaurante, un business de peste 183 mil. lei (40 mil. euro) anul trecut. Anul trecut a fost cel mai bun pentru businessul Daas, afacerile crescând cu aproape 70% faţă de 2016. Totuşi, Daniel Mocanu spune că pentru 2018 compania şi-a bugetat un declin al businessului, o scădere de 10-12%.

Consultanţii în această tranzacţie au fost pentru Epta, PWC şi David Si Baias (due diligence) şi Schoenherr (asistenţă juridică), iar DAAS a fost reprezentată de Radu şi Asociaţii SPRL.

Încheierea acordului va avea loc în urma evaluărilor legale şi a emiterii unui aviz pozitiv de către Consiliul Concurentei.

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.