Ministerul Agriculturii, condus de doi ani de Florin Barbu, vrea produse cu valoare adăugată, dar nu ştie la ce se foloseşte porumbul, cea mai exportată cereală a României. Cât porumb ajunge mălai, griş sau fulgi? Cât ajunge amidon? Cât ajunge în hrana animalelor? Cât e pentru uz industrial? Întrebări fără răspuns
♦ Singura certitudine e că 20%, iar în unii ani chiar 35% din producţia de porumb e exportată. Astfel, suntem, de câţiva ani, cel mai mare exportator de porumb al UE. Timp în...
Testează abonamentul ZF Corporate
Poți să accesezi acest articol doar dacă ești abonat ZFCorporate.ro - platforma completă de informație premium de business.
Cere demo Abonează-te acumDupă activarea contului vei fi contactat de un reprezentant ZF Corporate în maximum 24 ore
Dacă ești deja abonat loghează-te mai jos.
Logare
Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.
DIN ACEEASI CATEGORIE:
- În mod normal, reţeaua Carrefour ar trebui să fie cumpărată de producătorii români, care susţin că nu au loc pe rafturile Carrefour, de PSD - pe modelul succesului magazinelor Unirea - ca să nu mai exporte nimeni profit, şi de ce nu, de fraţii Pavăl de la
- Importul de mere şi pere a depăşit pentru prima dată 100 milioane de euro în 2024 şi ar putea creşte din nou
- Analiză ANALIZĂ ZF. Importul de mere şi pere a depăşit pentru prima dată 100 mil. euro în 2024 şi ar putea creşte din nou anul acesta din cauza îngheţului din primăvară. România exportă anual peste 400 de tone de mere şi importă peste 90.000 de tone, iar circa 80
- ZF Agropower. Netafim a instalat sisteme de irigaţii pe 10.500 de hectare în România, de la livezi de fructe şi câmpuri cultivate cu legume, la viţă-de-vie, grâu, porumb şi floarea-soarelui
- Afaceri de la zero. Ciprian Sălceanu, un antreprenor cu experienţă în producţia de îngheţată artizanală, a deschis gelateria Puro Vero din Bucureşti şi a pus bazele unui laborator propriu de producţie, după investiţii de 150.000 de euro