Alexandrion adaugă în portofoliul încă şase companii în urma finalizării achiziţiei producătorului de vin Halewood România

14 iun 2018 Autor: Cristina Bellu

Nawaf Salameh, Chairman al Alexandrion Group

Grupul Alexandrion, cel mai mare producător de băuturi spirtoase de pe plan local, a anunţat finalizarea tranzacţiei demarată în luna martie a acestui an, cu grupul englez Halewood International Holding, pentru achiziţia a şase companii din domeniul producţiei de vin din România.

În urma acestei preluării, Grupul urmează să administreze şi cei 200 de angajaţi ai producătorului de vin Halewood România, unul dintre jucătorii aflaţi în top zece producători de vinuri locali şi al doilea cel mai mare exportator de vinuri.

“Alexandrion Group a devenit astăzi,  oficial, unul dintre cei mai mari jucători ai industriei româneşti (...).  Am implementat de-a lungul timpului o strategie curajoasă, bazată pe investiţii sustenabile pentru România şi pentru consumatorii români.  Suntem o companie cu tradiţie, extrem de atentă şi selectivă cu brandurile pe care le adăugăm în portofoliul nostru. Avem încredere în calitatea dovedită în timp de Halewood şi suntem încântaţi să le oferim acum consumatorilor noştri o selecţie de vinuri premiate.”,  spune  Nawaf Salameh, Chairman al Alexandrion Group.

Halewood deţine peste 200 de hectare de viţă de vie şi produce circa cinci milioane de litri de vin anual.

Tranzacţia a primit aprobarea Consiliului Concurenţei la finalul lunii trecute.

Pe lângă achiziţia businessurilor de vinuri, Alexandrion Group a preluat şi hotelul Rhein din Azuga, precum şi Conacul Urlăţeanu.

„În hoteluri continuăm achiziţiile. Suntem în discuţii cu 2-3 hoteluri. Nu ne dorim să preluăm hoteluri în zona litoralului sau în zona Deltei Dunării. De asemenea, suntem în discuţii pentru a prelua un brand de apă. Sper ca grupul să fie de zece ori mai mare ca acum în zece ani“, a declarat recent Nawaf Salameh, într-un interviu pentru ZF.
 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.