România ştie să producă hrană, dar nu are o strategie care să încurajeze procesarea. Alina Cretu, APPR: Avem nevoie de la şcoli profesionale, care să formeze tineri să ştie să facă paste, brânză, pâine, până la o legislaţie aplicată pe zona de procesare şi investiţii făcute cu cap
România ar putea să reducă din importul de produse alimentare dacă statul ar pune pe masă strategii clare de susţinere a procesării produselor agricole de bază, în contextul în care...
Testează abonamentul ZF Corporate
Poți să accesezi acest articol doar dacă ești abonat ZFCorporate.ro - platforma completă de informație premium de business.
Cere demo Abonează-te acumDupă activarea contului vei fi contactat de un reprezentant ZF Corporate în maximum 24 ore
Dacă ești deja abonat loghează-te mai jos.
Logare
Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.
DIN ACEEASI CATEGORIE:
- Primii producători care vorbesc despre „shrinkflation”: O soluţie ar fi reglementarea cantităţilor ca la pâine. Nu există pâine de 482 grame
- Kosarom, activ în industria cărnii, vrea să facă economii cu ajutorul soarelui şi investeşte 5,5 mil. euro în panouri fotovoltaice pentru eficienţă energetică
- Afaceri de la Zero. Sorin Vlad, de meserie chimist şi fost antreprenor în industria aparatelor medicale, s-a reorientat către domeniul cafelei de specialitate şi a deschis cafeneaua Coffeepedia în toamna anului trecut
- Producătorul de ingrediente Solina: Începutul lui 2024 nu este încurajator din punct de vedere al consumului. Compensăm prin dezvoltarea portofoliului
- Preţul orezului urcă spre un maxim pe 15 ani, cu vremea nefavorabilă afectând din nou culturile