Bricolaj

Kingfisher a cumpărat pentru 75 mil. euro reţeaua Bricostore

30 apr 2013 Autor: Cristi Moga

Cele 15 magazine Bricostore vor fi rebranduite Brico Dépôt de către britanicii de la Kingfisher

Britanicii de la Kingfisher, companie cu vânzări anuale de peste 10,5 mld. lire sterline, au decis să cumpere de la familia Bresson din Franţa operaţiunile din România ale Bricostore - 15 magazine cu vânzări de 131 mil. euro în 2012.

Părţile nu au oferit detalii cu privire la valoarea tranzacţiei, care potrivit unor surse citate de Bloomberg se ridică la circa 75 mil. euro. Bricostore are o prezenţă puternică în Bucureşti, unde deţine patru magazine în zonele Băneasa, Militari, Grozăveşti şi Pantelimon, dar din 2008 a frânat puternic expansiunea, astfel că în ultimii cinci ani au mai fost deschise doar două unităţi. Acum, britanicii şi-au propus să transforme magazinele Bricostore în unităţi sub brandul Brico Dépôt. 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.