Tranzacţie în sectorul medical online: Medlife preia platforma sfatulmedicului.ro

13 iun 2018 Autor: Roxana Rosu

Compania de servicii medicale privae Medlife, controlată de familia Marcu, continuă achiziţiile pe piaţa locală şi preia integral platforma sfatulmedicului.ro, cel mai mare hub de informaţii medicale din România, lansată în urmă cu 15 ani.

Platforma înregistrează o medie lunară de peste 3,2 milioane de utilizatori unici, respectiv peste 12 milioane de afisări. Adiţional serviciului de informare, utilizatorii accesează pe această platformă serviciul de autoevaluare medicală şi interpretarea online a analizelor.

“Pe măsură ce avansează tehnologia, implicaţiile asupra medicinei sunt tot mai evidente: consumul digital reconfigurează abordări tradiţionale ale consumatorului, apare un nou tip de pacient care doreşte să fie informat şi care vrea să aibă acces la aplicaţii şi device-uri care îi eficientizează exprienţa din punct de vedere timp şi costuri, iar ca urmare  a acestor schimbări piaţa serviciilor medicale se transformă la rândul ei. Servicii care erau considerate de neimaginat în urmă cu 20 – 30 de ani – precum accesarea rezultatelor sau a dosarului electronic de pe orice device & colţ al lumii sau monitorizarea la distanţă a pacienţilor cu boli cronice, astăzi sunt o normalitate”, a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife. 

Ca urmare a acestei tranzacţii, Sfatulmedicului.ro va păstra echipa care a derulat proiectul de la lansare, iar pentru a păstra independenţa şi imparţialitatea faţă de piaţă, managementul va fi integral independent de MedLife şi de actualii administratori.

”Vrem să fim primul operator medical care are cel mai dinamic ritm de adaptare şi transformare la era medicinei digitale, iar achiziţia platformei SfatulMedicului.ro reprezintă încă un pas important în acest sens. Adiţional achiziţei platformei SfatulMedicului.ro, vom face şi alte investiţii în digitalizare, investiţii care vor configura noi comportamente în rândul pacienţilor români” , a adăugat Mihai Marcu.

În ultimii 9 ani, grupul MedLife a deschis sau a achiziţionat 83 de unităţi medicale.Compania a raportat în T1/2018 afaceri consolidate de 196,8 milioane lei, în creştere cu 34% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Read this article in English on www.ZFEnglish.com
Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.