MedLife a finalizat achiziţia furnizorului de servicii medicale Ghencea Medical Center din Capitală, companie cu afaceri de 9 mil. lei în 2017

25 mai 2018 Autor: Cristina Bellu

MedLife (M), singura reţea privată de sănătate listată la bursa românească, a anunţat finalizarea preluării pachetului de 90% din acţiunile furnizorului de servicii medicale Ghencea Medical Center din Capitală, tranzacţie iniţiată în luna februarie a anului în curs.

„Conform politicii noastre în ceea ce priveşte companiile achiziţionate, acţionarii actuali vor rămâne alături de noi şi vor continua să asigure managementul companiei. În acelaşi timp, această tranzacţie este primul pas în dezvoltarea prin achiziţii a reţelei medium cost a companiei, ce funcţionează sub brandurile Anima şi Sfânta Maria“, declara Mihai Marcu, preşedintele executiv al MedLife, la momentul  tranzacţiei.

Cu o activitate de zece ani pe piaţa serviciilor medicale, Ghencea Medical Center a raportat în 2017 afaceri de 8,7 milioane de lei şi estimează o creştere de 20% anul acesta.

Furnizorul de servicii medicale are în componenţă două clinici, în Bucureşti şi Măgurele, cu 135 de angajaţi, cadre medicale şi angajaţi de suport, oferind pacienţilor o gamă diversificată de investigaţii pentru zonele de laborator şi imagistică, tratament specializat în recuperarea medicală şi medicină alternativă.

Totodată, Ghencea Medical Center este unul dintre furnizorii relevanţi de servicii medicale în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB), acoperind peste 25 de specialităţi, printre care medicină de familie, pediatrie, reumatologie, gastroenterologie, neurologie, cardiologie, psihiatrie, urologie, dermatologie şi ORL.

MedLife a raportat în T1/2018 afaceri consolidate de 196,8 milioane lei, în creştere cu 34% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Compania are o capitalizare de 697 mil. lei, iar la cea mai recentă şedinţă de tranzacţionare acţiunile M afişau un preţ de 31,5 lei pe titlu.

Read this article in English on www.ZFEnglish.com
Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.