Achiziţia Polisano se vede în rezultatele MedLife. Afaceri de aproape 200 milioane de lei în T1

15 mai 2018 Autor: Mirabela Tiron

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, a finalizat cu o  cifră de  afaceri consolidată pro-forma în valoare de 196,8 milioane lei în primul trimestru din acest an, în creştere cu 34% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Clinicile şi spitalele au cea mai mare pondere în cifra de afaceri anunţată, 29,4%, respectiv 21,6%, urmate de divizia corporate şi laboratoare, cu 20,2% şi 17,8%. Această structură include şi achiziţia Polisano. Rezultatele obţinute sunt în linie cu estimările iniţiale, potrivit reprezentanţilor companiei.

 „Urmăm strategia de dezvoltare şi extindere, iar rezultatele reflectă ceea ce noi am proiectat. Am anunţat deja primele achiziţii din acest an, Solomed (tranzacţie închisă ieri, 14 mai) şi Ghencea Medical Center (tranzacţie în curs de finalizare) şi continuăm să avansăm pe acest segment. Investim permanent în oameni şi în tehnologie medicală, având ca obiectiv consolidarea celei mai puternice platforme private de diagnostic şi tratament chirurgical din România. Totodată, avem în vedere o nouă serie de proiecte de tip greenfield, dar şi dezvoltarea a unor noi linii de business“, a declarat Mihai Marcu, preşedintele şi CEO al MedLife.

Pentru 2018, reprezentaţii MedLife îşi propun să menţină ritmul de dezvoltare al companiei, creşterea proiectată fiind de peste 20% faţă de 2017.

Pe lângă proiectele de tip greenfield şi achiziţii, compania analizează posibilitatea unor eventuale investiţii  pentru extinderea în zonele de proximitate din afara ţării, în Bulgaria, Ungaria şi Serbia.

mirabela.tiron@zf.ro

 

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.05.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.