Valabilitatea eco-voucherelor de 9.000 de lei pentru o maşină nouă în Capitală a fost prelungită

17 sep 2019 Autor: Nicolae Oprea

Primăria Capitalei a prelungit cu două luni termenul de valabilitate a eco-voucherelor de 9.000 de lei, care se acordă în schimbul casării unui autovehicul uzat. Unul dintre motivele prelungirii îl constituie faptul că în ultima perioadă a scăzut gradul de utilizare al acestor prime.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, marţi, un proiect pentru modificarea unei hotărâri din 2018, privind aprobarea „Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare”.

Practic, Primăria Capitalei a prelungi termenul de valabilitate a eco-voucherelor cu două luni.

„În cadrul Programului s-au acordat un număr total de 4.194 de eco-vouchere, iar în acest moment ne aflăm în etapa de decontare a eco-voucherelor utilizate în cadrul unităţilor comerciale participante de către beneficiari. Având în vedere că în perioada mai-iulie 2019 au fost utilizate în cadrul unităţilor comerciale la Program doar 2/3 din totalul de eco-vouchere şi că beneficiarii se găsesc în situaţia în care perioada de timp cuprinsă între comanda şi livrarea unui autoturism nou să depăşească, în anumite situaţii, perioada de valabilitate a eco-voucherelor şi dat fiind faptul că luna august este perioada de concedii, s-a constatat o scădere a utilizării eco-vocuherelor de către beneficiari, perioada scurtă de timp rămasă până la expirarea termenului de valabilitate, 30.09.2019; considerăm că se impune prelungirea termenului de valabilitate a eco-vocuherelor cu încă 2 luni, respectiv până la data de 30.11.2019, aspect ce conduce la prelungirea perioadei de decontare a acestora până la 30.04.2020”, se arată în proiectul de hotărâre votat marţi.

Municipalitatea şi-a propus prin implementarea acestui program eliminarea a 5.000 de autovehicule uzate, cu grad ridicat de poluare, de pe raza Bucureştiului, şi acordarea a 5.000 de eco-vouchere cu o valoare nominală de 9.000 de lei/eco-vouchere în vederea achiziţionării exclusive de autoturisme noi EURO 6, non-diesel, sau alte mijloace de locomoţie noi, non-diesel, hibride sau electrice.

Voucherele se acordă doar în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.