Studiu: Doar 6% dintre români spun că veniturile actuale le permit un trai fără griji

5 aug 2020 Autor: Vasile Magradean

Doar 6% dintre români spun că veniturile actuale le permit un trai fără griji şi puţin peste 14% ţin o evidenţă scrisă şi atentă a cheltuielilor.

Aproape 40% dintre ei susţin că veniturile curente sunt suficiente cât să le asigure un trai decent, fără să-şi permită lucruri mai scumpe, conform unui studiu Novel Research.

Potrivit studiului, aproape un sfert din respondenţi au arătat că banii pe care îi câştigă le asigură strictul necesar.

De asemenea, peste o cincime din populaţie nu foloseşte în prezent niciun fel de produs financiar, 29,3% deţin un cont bancar şi doar 17% au un cont de economii.

Studiul mai relevă şi faptul că aproape două treimi dintre români nu au în plan să acceseze vreun tip de produs financiar în viitorul apropiat, iar 13,9% vor să recurgă la un împrumut pentru nevoi personale.

În studiu se mai arată că aproape jumătate dintre români sunt de părere că efectele pandemiei COVID-19 se vor resimţi major asupra vieţii lor chiar şi după ce va fi trecut cu totul.

Totodată, se menţionează că peste trei sferturi dintre români – 77,1%, spun că au gând să poarte mască în interior şi în următoarele 6 luni, iar 70,3% declară că vor evita spaţiile publice aglomerate în acelaşi interval de timp.

Puţin sub 60% spun chiar că ar fi de acord să treacă prin aceleaşi restricţii dacă s-ar produce o pandemie similar sau ar avea loc un al 2-lea val de coronavirus.

Studiul Novel Research a fost realizat în perioada 15-22 iulie pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional de 1003 persoane.

Marja de eroare este plus/minus 3%.

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.